Als energieleverancier in België word je geconfronteerd met complexe informatie-uitwisseling en hoge kosten door de invoering van MIG 6.

Date

september 03, 2024

Categories

Industry Services Solutions

Author

Sören Feyens, Alex Bongers, Joyce De Smit

Tags

Industry

Share story

De Belgische energiemarkt staat voor aanzienlijke uitdagingen door de invoering van MIG6 en de implementatie van de landelijke database Atrias. Deze veranderingen brengen nieuwe eisen en complexiteiten met zich mee, variërend van gegevensuitwisseling tot naleving van regelgeving.

Ferranti speelt in op deze behoeften met de krachtige MECOMS 365-software en de speciaal ontwikkelde Belgische Country Template, die zijn ontworpen om energieleveranciers te ondersteunen bij het optimaliseren van hun processen en het waarborgen van compliance.

De Belgische energiemarkt na Atrias en MIG6

Sinds november 2021 maakt de Belgische energiemarkt gebruik van Atrias, een centrale database die de gegevensuitwisseling tussen stroom- en gasleveranciers, netbeheerders en regulatoren vergemakkelijkt. Dit systeem beoogt een vereenvoudiging en centralisatie van energieprocessen, met als doel een robuuste basis te leggen voor toekomstige ontwikkelingen en marktvraagstukken. Met de introductie van MIG6 worden marktprocessen verder gestroomlijnd, waardoor de efficiëntie en precisie van gegevensuitwisseling wordt verbeterd.

MECOMS 365: De Oplossing voor Modernisering en Compliance

Om aan deze stabiele en betrouwbare informatie-uitwisseling te voldoen, hebben we bij Ferranti onze kennis en ervaring Ferranti’s MECOMS 365 biedt een uitgebreide oplossing voor energieleveranciers die willen navigeren door de complexe regelgeving en uitdagingen van de Belgische energiemarkt. Dit internationaal erkende platform, in combinatie met de Belgische Country Template, helpt bedrijven om te voldoen aan zowel de huidige als toekomstige markteisen. MECOMS 365 ondersteunt alle aspecten van de bedrijfsvoering, van contractbeheer en facturatie tot klantenservice en data-integratie.

Specifieke Ondersteuning voor de Belgische Markt

Ferranti heeft de Belgische Energy Data Store ontwikkeld als onderdeel van de MECOMS 365 Country Template. Deze oplossing is specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Belgische markt. De Energy Data Store omvat:

MECOMS Customer Information System (CIS): Is uitgebreid met functionaliteiten die voldoen aan de Belgische wetgeving, inclusief sociaal tarief, prepayment (PPP), gridfees, certificaten, en garantie van oorsprong.

MECOMS Energy Data Store (EDS): Beheert marktprocessen en berichten zoals gedefinieerd in MIG6 en verzorgt processen zoals allocatie en reconciliatie. Het biedt ook documentbeheer voor masterdata en facturatiegegevens.

MECOMS Smart Value Stream (SVS): Beheert en verwerkt slimme meetdata, wat cruciaal is voor de hedendaagse energiemarkt.

Vooruitgang en Innovatie voor de Belgische Energiemarkt

Ferranti blijft investeren in de MECOMS 365-software om energieleveranciers te helpen zich aan te passen aan de dynamische eisen van de Belgische energiemarkt.

Onze oplossingen zijn ontworpen om naadloos te integreren met bestaande systemen en om bedrijven te ondersteunen bij het navigeren door de complexe regelgeving en technologische veranderingen.

Of het nu gaat om de uitwisseling van meetdata, facturatieprocessen of klantenservice, MECOMS 365 biedt een flexibele en schaalbare oplossing die voldoet aan de hoogste normen van de sector.

Ferranti: Uw Partner voor de Toekomst

Met meer dan 45 jaar ervaring in de energiesector heeft Ferranti een sterke reputatie opgebouwd voor innovatie en klantondersteuning. Ons toewijding aan de energiesector en onze samenwerking met klanten zoals Luminus, Eneco en Fluvius onderstrepen onze expertise en betrokkenheid. Wij zijn vastbesloten om energieleveranciers te helpen de uitdagingen van vandaag en morgen te overwinnen.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe MECOMS 365 uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren. Bezoek onze website voor meer informatie of plan een gratis gesprek in. Ferranti is er om u te ondersteunen in elke stap van uw reis in de Belgische energiemarkt.

Alex Bongers - Sales Manager - Ferranti

Alex Bongers

Management team

Benieuwd naar wat onze BE country template voor jou kan betekenen?

Talk the talk

More relevant stories

Stay informed about current events and stay on top of the latest trends for energy suppliers, grid operators, heat-and-water providers.